לוכד נחשים – אל תרדפו אחרי הזנב
לוכד נחשים הוא מקצוע שלא לומדים באוניברסיטה. לא תמצאו באף פקולטה מורה ללכידת נחשים, שיטות לעשות זאת והחומרים בהם יש להשתמש. הסיבה לכך היא שמקצוע כזה דורש ידע מעשי ומקצועי משולב עם הידע התיאורטי. כדי להיות לוכד נחשים מוצלח לא ניתן לשבת בכיתה ממוזגת ולקרוא על סוגי הנחשים השונים שקיימים בארץ. צריך לצאת החוצה אל השטח, לחכות לקריאות מאנשים שונים ולהסתכל לנחשים בלבן של העיניים. רק כך תוכלו להכיר באמת את הנחשים הארסיים, המסוכנים ואלו שאיתם ניתן להשתעשע ולהכיר למשפחה. הידע המקצועי שנדרש מלוכד נחשים הוא עצום מאחר וצריך להכיר כמעט כל נחש על בוריו, ללא טעויות. במקצוע כזה כל ידיעה קטנה שנשמטת מהזיכרון עלולה להיות בעלת תוצאות קטלניות עבורכם ועבור תושבי הבית בו נמצא הנחש. אם תרצו להתחיל את הצעדים הראשונים בעולמו של לוכד נחשים, הנה מספר פרטים שכדאי לדעת.
לוכד נחשים – ההתחלה
דרכי ציד
הנחשים משתמשים בשתי שיטות שונות כאשר הם רוצים ללכוד את טרפם. הנחשים הארסיים משתמשים בשיטת ההכשה. בשיטה זו הם נועצים את שיניהם במלאות ארס בטרף, והוא אינו מסוגל לברוח לאחר שהארס הוזרק אליו. הארס משתק את האיברים ואת יכולת התזוזה של הטרף, ובעצם מאפשר לנחש לסעוד את ליבו ללא שום התנגדות מצד הקורבן. הנחשים שאינם ארסיים משתמשים בשיטת החנק. בשיטה זו הם עוטפים את עצמם סביב הקורבן אותו מצאו, ומהדקים את האחיזה עם תזוזה קטנה של הקורבן. כך נמחצות צלעותיו וריאותיו עד שהוא מפסיק לנשום והנחש יכול ליהנות מארוחה שקטה וללא הפרעות.
חושים פעילים
חוש השמיעה של הנחשים חלש ביותר וכמעט אינו קיים. לרוב יוכלו הנחשים להרגיש תזוזות על הקרקע או נפילות, אך לא יצליחו להבחין בדיבורים או לשמוע רחשים אחרים. חוש הראייה של רוב הנחשים גם כן לוקה בחסר, והם אינם רואים למרחקים ולעיתים אף מבחינים רק בצללים. חוש הריח לעומת זאת, נחשב לחוש המפותח ביותר אצל כל הנחשים. בכל הוצאה של הלשון קולטים הנחשים מולקולות מיוחדות אשר מעובדות אצלם לתמונת מצב על השטח כולו, והכול נעשה בעזרת חוש הריח בלבד.